Sjæleplejende æblekage

Print Friendly, PDF & Email

Ingredienser:
250 g smør lavet af mælk fra en kærkommen ko
250 g rørsukker
4 æg fra højbenede høns
250 g mel
1 tsk. bagepulver
4 tsk. vanillesukker
7 – 8 lækre æbler – blandede nedfaldsæbler er fremragende – de er søde og modne
3 solide tsk. kanel blandet med 5 ordentlige spsk. rørsukker

Det var alt – så kaster vi os ud i det.
Tænd din ovn og sæt temperaturen på 180 gr. C.
Find en stor – 28 cm – springform frem og beklæd den med et stykke bagepapir.

Skræl æblerne, del dem i kvarte, fjern kernehuse og skær hver æblebåd i 5 – 6 skiver.
Pisk smør og sukker grundigt sammen.
Tilsæt æg – ét af gangen – og pisk pisk pisk igen.
Bland mel med bagepulver og vanillesukker – rør forsigtigt blandingen ned i skålen med smør-sukker-æg-dejen.
Læg halvdelen af æbleskiverne i bunden af springformen. Drys med halvdelen af kanelsukkeret.

Hæld dejen over, fordel resten af æblestykkerne ovenpå dejen og drys igen med resten af kanelsukkeret.

Så nemt at man vil undre sig over ikke at gøre det.
Bag kagen 1 time og 15 minutter.
Nyd den med f.eks. fuldgod creme fraiche rørt med lidt vanille og flormelis.
Eller kør den bare ind, som den er.
Det ene er ikke mere rigtigt end det andet.

Opskriften er fundet hos lonelandmand

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.