Grovboller / madpakkeboller

Print Friendly, PDF & Email

Ingredienser
50 gram gær
2 dl. vand
2 dl. mælk
6 spsk. olie
1 spsk. sukker
1 tsk. groft salt
2,5 dl. grahamsmel
2,5 dl. durummel
2,5 dl. havregryn, finvalsede
2,5 dl. hvedemel

Sådan gør du
Gæren smuldres og røres ud i det lunkne vand. Mælk, olie, sukker og salt røres i. Grahamsmel, durummel og havregryn røres godt ind i dejen, hvorefter der kommes hvedemel i, til dejen kan æltes uden at hænge i fingrene.
Hæver tildækket i 45 min.

Brug 2 bageplader. Dejen formes til 14 flade rektangulære brød (så de passer i madkassen). Rids 3 skrå snit i hvert af brødene. Pensles med mælk og drysses med havregryn eller durummel. Hæver 20 min.

Bages ved 220 grader C. alm. ovn i 15 minutter.

Fundet på Alletiders Kogebog

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *