Frisenborgkage med æbler

Print Friendly, PDF & Email

300 g. smør
225 g. sukker
4 æg
500 g. mel
6 tsk. bagepulver
1 dl. mælk
5 æbler
3 spsk. sukker
1 tsk. kanel
1 tsk. vanillesukker

Smør røres blødt med sukker. Æggene røres i et ad gangen. Mel og bagepulver sigtes sammen og blandes i skiftevis med mælken.

Dejen bredes ud i en smurt bradepande 38 x 24 cm.

Æblerne vaskes, skrælles og kernehusene fjernes. Æblerne skæres ud i tynde skiver, der lægges tæt ovenpå dejen. Sukker, kanel og vanillesukker blandes og drysses over æblerne. Kagen bages ca. 30 min. ved 200°.

Serveres nybagt med fromage frais eller flødeskum smagt til med vanille.

Opskriften er fundet hos Alletiders Kogebog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.