Gulerodsgrovboller

Print Friendly, PDF & Email

Ca. 20 stk.

Ingredienser:
350 gram hvedemel
500 gram grahamsmel
2,5 dl sødmælk
3,5 dl vand
50 gram gær
150 gram gulerødder
70 gram hørfrø
50 gram sesamfrø
50 gram solsikkekerner
2 tsk salt
1 tsk sukker

Fremgangsmåde:
Mælk og vand lunes, og gæren opløses heri. Skræl gulerødderne og riv dem fint på et råkostjern.

Bland de revne gulerødder i væsken. Salt, sukker og hørfrø tilsættes sammen med halvdelen af grahamsmelet og alt hvedemelet. Ælt resten af grahamsmelet i dejen til den slipper. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 45 minutter.

Dejen æltes hurtigt igennem og formes til 20 boller der sættes på en bageplade, hvor de efterhæver i 15 minutter.

Pensl bollerne med æg og bag dem på den næstnederste rille i 20 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *