Fem-korns boller

Print Friendly, PDF & Email

24 stk.

Ingredienser
2 dl. Femkorns blanding ~100 g
8 dl. Vand ~800 g
50 g Gær
1 Kg Hvedemel
2 tsk. Havsalt ~10 g
2 tsk. Hvidt sukker ~9 g

Fremgangsmåde
Kom 5-kornsblandingen i en gryde med vand, og varm op, til det er lunken. Lad blandingen stå lidt, til det er blødt op. Rør gær, salt og sukker ud i blandingen.
Kom det i en skål, og ælt det sammen med mel. Stil dejen til hævning et lunt sted og tildækket 1 time.

Slå dejen ned, og form den til boller. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.

Tænd ovnen på 180º C varmluft/200º C alm. ovn.

Pensl bollerne med vand, og bag dem midt i ovnen i ca. 20 minutter

Tip

Når man ælter dejen, vil den ofte klistre. Hvis man tilsætter ekstra mel, vil bollerne ikke få samme luftige konsistens, som er tilsigtet. Hold i stedet små pauser i æltningen, så gluten i melet får lov at arbejde.

Bollerne kan også laves som langtidshævede boller. Tilsæt da 1 dl ekstra vand pr. 12 stk. Lad dejen hæve i køleskabet natten over, og bag dem ved 225º C varmluft/250º C alm. ovn i ca. 15 minutter.

Opskriften er fundet på: www.madopskrifter.nu

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.